Kräftsoppa

4 portioner (6 om det är förrätt)

400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
2 stora morötter
Redning: 100 g naturell färskost
3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 knippe dill

Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör och mjöl i stor kastrull.

Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme.

Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här kan du köra med stavmixern om du vill ha en slät soppa!

Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0