Fiskgryta à la Marys LCHF

Kvällen till ära har jag slängt ihop en fiskgryta på mitt eget vis :)

Vad behövdes?
Fisk - jag tog 4 filéer av lax och 2 av pangasiusmalfileer
1 st röd chili
1 st gullök
1 st stor vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 förpackning krossade tomater
2 dl crème fraîche
2 st fiskbulgongtärningar
2 dl grädde
2 st morötter
1 st röd paprika
Persilja
Räkor
Parmesanost

Stek lök, vitlök och chili i smör i en gryta eller stor kastrull. Låt det puttra en stund så alla smaker kommer fram. Häll på 1 liter vatten, krossade tomaterna och fiskbulgongen. Låt det puttra i 10-15 minuter. I med grädden, låt puttra i 5 minuter. Sen i med grönsakerna (morötter och paprika), fisken och persiljan. Låt puttra tills fisken är klar.

Upp på tallrik och på med räkor och parmesanost. Och ailoi om man vill!

Sjukligt gott! Stark smak från chilin så vill du inte ha så stark - ta mindre av chilin!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0